Teamplayersproject

<-- Terug naar alle teamplayersprojecten

ViB
Bedrijfsnaam: Vlaardingen in Beweging
Contactpersoon: Dewi van Hulst

Omschrijving van het project


Lijkt het jou gaaf om sporten en bewegen in te zetten als middel én als doel? Dan ben je bij Team ViB bij het juiste adres!

Wij werken met verschillende doelgroepen; van jong tot oud! Tijdens dit project zal je een aantal uur bezig zijn met het begeleiden van verschillende activiteiten. Denk hierbij aan pauzesport of naschoolse activiteiten voor de basisschooljeugd. Ook kan je denken aan bewegen inzetten als middel om mensen die al langere tijd inactief zijn (Life Goals methodiek), weer aan het bewegen te krijgen!

Daarnaast zul je tijdens dit project aan de slag gaan met het organiseren en uitvoeren van een Life Goals festival die einde van het studiejaar plaatsvindt. Ook zul je aan de slag gaan met het ontwerpen van een lessenreeks voor pauzesport.

VLAARDINGEN IN BEWEGING

Sport (en bewegen) verbindt, verbroedert, houdt lichaam en geest gezond en zorgt voor sociale contacten en plezier. Vlaardingen in Beweging (ViB) gelooft in de Kracht van Sport! Het team LO en buurtsportcoaches zet hier samen ieder dag op in, samen met onze projectleiders welzijn, zorg en gezondheid, verenigingsadviseur, communicatie-en marketingmedewerkster en directeur. Iedere inwoner van Vlaardingen moet kunnen deelnemen aan sport of bewegen. In georganiseerd of ongeorganiseerd verband.

Welke uitvoerende werkzaamheden kunnen Teamplayers vanaf dag 1 al oppakken?


Het begeleiden van verschillende activiteiten. Denk hierbij aan pauzesport en naschoolse sport in het basisonderwijs. Ook kunnen de studenten aansluiten bij de Life Goals activiteit waar bewegen als middel centraal staat.

Op welk terrein ligt het zwaartepunt van uw opdracht ?


2. Bevorderen van sportparticipatie, bevorderen van vitaliteit van de deelnemers

Wat is het concrete eindresultaat dat u in juni opgeleverd wilt zien?


Er is een Life Goals festival georganiseerd voor kwetsbare volwassen Vlaardingers. Daarnaast is er een lessenreeks ontwikkeld voor de pauzesport.

Benoem een aantal concrete tussenproducten die Teamplayers in de periode september-juni moeten opleveren.


Het onderzoek voor het ontwerpen van de lessenreeks is afgenomen op de basisscholen. Er is een plan van aanpak en draaiboek gemaakt voor het Life Goals Festival.

Omschrijving van de verschillende werkzaamheden van Teamplayers


De studenten zullen het eerste gedeelte van het jaar gebruiken om bezig te zijn met het ontwerpen van een lessenreeks voor pauzesport. Daarnaast zullen zij in de uitvoering aansluiten bij pauzesport en een Life Goals activiteit. Voor het ontwerpen van de lessenreeks doen zij onderzoek bij de kinderen die zij ook begeleiden tijdens pauzesport. Rond december gaan zij beginnen aan de plan van aanpak en draaiboek voor het Life Goals festival. Dit is een evenement voor de kwetsbare Vlaardinger om deze mensen te verbinden aan bestaand en/of passend sport- en beweegaanbod. Zij zullen ook mede verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van dit festival.