Teamplayersproject

<-- Terug naar alle teamplayersprojecten

E-Sports Support: Events, Training & Nutrition for E-Sports Teams @ Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan
Bedrijfsnaam: Techniek Innovatie Huis – ROC Mondriaan
Contactpersoon: Erik Woning

Omschrijving van het project


Het Techniek Innovatie Huis is dé plek op de techniekcampus van ROC Mondriaan waar studenten van onze Techniek en ICT opleidingen samenwerken aan authentieke en innovatieve projecten. Vanaf schooljaar 2021/2022 voegen we daar e-sports aan toe! In 4 teams worden 24 excellente studenten getraind in ons nieuwe e-sportslab.
De teams worden twee keer per week gecoacht om het beste uit zichzelf te halen als het gaat om e-sports. En ook de fysieke gezondheid is daarbij essentieel. Daarom zoeken we TeamPlayers die samen met ons een fysiek wekelijks trainingsprogramma ontwikkelen en uitvoeren, het hele schooljaar.
En dat is niet alles! Want na al dat trainen wil je natuurlijk ook een wedstrijd spelen, sporters onder elkaar snappen dat wel. En daarom vragen wij jou als TeamPlayer om samen met jouw TeamPlayersteam een aantal e-sportstoernooien te organiseren. Van begin tot eind. Inclusief livestreams, wedstrijdschema’s, voorrondes en alles wat maar je kunt bedenken.
Omdat e-sports voor ons in het Techniek Innovatie Huis nieuw is. Zijn wij op zoek naar innovatieve studenten die het leuk vinden om echt te pionieren. We vragen je om met ons mee te denken en met nieuwe ideeën te komen. En uiteraard uit te voeren.

Welke uitvoerende werkzaamheden kunnen Teamplayers vanaf dag 1 al oppakken?


Het TeamPlayer-project draait naast het e-sportsprogramma. Dat wil zeggen dat de e-sportsteams ondersteund worden door de TeamPlayers. Er moet veel samengewerkt worden en gecommuniceerd worden over welke activiteiten georganiseerd kunnen worden en wanneer.
E-sports in het Techniek Innovatie Huis is nieuw. Daarom kunnen de TeamPlayers vanaf dag 1 al meteen gaan pionieren. Want er moet best wat worden ontwikkeld. Zo kunnen de studenten meteen aan de slag met het bedenken en uitvoeren van een wekelijks fysiek trainingsprogramma voor de 24 studenten. En kunnen ze aan de slag met het bedenken en maken van een planning voor de e-sports toernooien die we in het Techniek Innovatie Huis of wellicht op een andere locatie gaan én willen organiseren.
Er wordt ook samengewerkt met o.a. het Korps Mariniers en de Universiteit Twente. Met deze externe partners kunnen we toffe events organiseren én onderzoek doen naar de effectiviteit van het programma. De TeamPlayers moeten dan ook in overleg met deze partners een aantal events organiseren.

Op welk terrein ligt het zwaartepunt van uw opdracht ?


1. Ontwikkelen, organiseren, evalueren sportevenement(en)

Wat is het concrete eindresultaat dat u in juni opgeleverd wilt zien?


Zoals aangegeven bij de uitvoerende werkzaamheden willen wij graag terugzien dat de TeamPlayers de organisatie van een of meerdere e-sportstoernooi(en) en een fysiek trainings- en voedingsprogramma op zich nemen.
Omdat het voor ons ook een nieuw project is, gaan we onderzoeken hoe vaak we een toernooi willen en organiseren en op welk moment. Ook hierin geven wij de TeamPlayers de ruimte om met ons mee te denken én eigen initiatieven te ontplooien.

Benoem een aantal concrete tussenproducten die Teamplayers in de periode september-juni moeten opleveren.


- Organisatie van begin tot eind van een of meerdere e-sportoernooi(en) inclusief wedstrijdschema’s, mogelijke livestream, werving en communicatie, etc.
- Fysiek trainings- en voedingsprogramma voor 24 studenten van de Campus Techniek en ICT

Omschrijving van de verschillende werkzaamheden van Teamplayers


De werkzaamheden die wij voor de TeamPlayers klaar hebben liggen zijn gevarieerd. We denken aan de volgende werkzaamheden of opdrachten:
- Organiseer een kleinschalig (evt. livestream) evenement waar de e-sportsteams van de Campus Techniek en ICT kunnen ‘strijden’ tegen andere scholen. Hierbij kunnen de studenten zelfstandig na denken over hoe zij bijvoorbeeld voorrondes organiseren en of ze dit fysiek of doen. Zo is er de Dutch College League waar onderwijsinstellingen aan deel kunnen nemen.
- Organiseer een groot evenement aan het einde van schooljaar 2021/2022 waar alle studenten van de Campus Techniek en ICT deel kunnen nemen aan live e-sports toernooi. Ook hierbij krijgen de studenten de vrijheid om na te denken over de invulling van het toernooi, de voorrondes en kunnen ze ook meedenken aan werving, marketing en communicatie voor zo’n evenement.
- Ontwikkel een fysiek trainingsprogramma en voedingsschema voor de studenten die deelnemen aan een e-sportsteam. En zorg ook voor de wekelijkse uitvoering van deze training. En, kan vanwege corona deze training niet doorgaan? Dan dagen wij de studenten uit om ook hier een leuke en goede oplossing voor te bedenken. We hebben bijvoorbeeld een studio in het Techniek Innovatie Huis waar video’s kunnen worden opgenomen.
E-sport op de Campus van Techniek en ICT van ROC Mondriaan is nieuw. Daarom willen dat de TeamPlayers ook echt de ruimte krijgen om met ons mee te denken. Onze plannen liggen nog niet in het beton gegoten, dus de hoeveelheid evenementen of toernooien ligt bijvoorbeeld ook nog niet vast.