Teamplayersproject

<-- Terug naar alle teamplayersprojecten

BuurtSportVereniging Hockey Club Den Haag
Bedrijfsnaam: WSDH
Contactpersoon: Jan-Willem van Vliet

Omschrijving van het project


In samenwerking met de Hockey Foundation van de KNHB zetten we Hockey Club Den Haag op vanuit Project 30/30; in 2030 zijn er 30 hockeyclubs opgericht op niet voor de hand liggende plaatsen, waar normaal niet gehockeyd wordt. Dat betekent dat er kinderen geworven moeten worden op scholen die op "hubs" in Den Haag kennis gaan maken met hockey en die wij toe leiden naar deze nieuwe hockey club. Er gaan hockeylessen gegeven worden aan de kinderen en die zullen ook samengesteld moeten worden.
Daarnaast gaan we ook de organisatie van de club op poten zetten. Hiermee is al door een voorgaand teamplayerproject een begin gemaakt; dat gaan we dus verder uitbouwen!
Jouw inzet zal zowel uitvoerend als organisatorisch zijn. Wat mij betreft een mooie combinatie.

Welke uitvoerende werkzaamheden kunnen Teamplayers vanaf dag 1 al oppakken?


In samenwerking met de Hockey Foundation van de KNHB zetten we Hockey Club Den Haag op. Dat betekent dat er kinderen geworven moeten worden op scholen die op "hubs" in Den Haag kennis gaan maken met hockey en die wij toe leiden naar deze nieuwe hockey club. Er gaan hockeylessen gegeven worden aan de kinderen en die zullen ook samengesteld moeten worden.
Daarnaast gaan we ook de organisatie van de club op poten zetten. Hiermee is al door een voorgaand teamplayerproject een begin gemaakt; dat gaan we dus verder uitbouwen!
Jouw inzet zal zowel uitvoerend als organisatorisch zijn. Wat mij betreft een mooie combinatie.

Op welk terrein ligt het zwaartepunt van uw opdracht ?


3. Maatschappelijk waarde van sport, sport inzetten als middel in breedste zijn van het woord.

Wat is het concrete eindresultaat dat u in juni opgeleverd wilt zien?


Een gezonde vereniging waar een mooi statuut ligt en waar de sporters uit verschillende wijken en culturen samen een zelfstandige hockey club vormen, die een stap-op-de-fiets-competitie speelt tegen de gerenommeerde hockey clubs in Den Haag als hdm, Wateringse Veld, Klein Zwitserland, Craeyenhout en HDS.

Benoem een aantal concrete tussenproducten die Teamplayers in de periode september-juni moeten opleveren.


- Bestuur van de vereniging ism oud-bestuurders van hdm inrichten
- Trainingen maken en geven
- Programma's voor onder andere ouderbetrokkenheid, trainersbegeleiding en pedagogische ondersteuning opzetten

Omschrijving van de verschillende werkzaamheden van Teamplayers


Dit teamplayer project vraagt een open instelling van jou. We gaan aan de slag met kinderen die veelal in achterstandswijken wonen en gebruiken de hockeysport als middel om te verenigen, om samen te delen en een plek in de Nederlandse sportcultuur te bewerkstelligen.